Erepenning voor Stichting Wielerpromotion Oostermoer

De gemeente Aa en Hunze heeft een erepenning toegekend aan Stichting Wielerpromotion Oostermoer. De stichting heeft met haar activiteiten, vaak van internationale allure, de gemeente op de kaart gezet. “Mister Wielerpromotie” Jantienus Warners, jarenlang bestuurslid en vrijwilliger bij de stichting, ontving de erepenning uit handen van burgemeester Anno Wietze Hiemstra.
Dit gebeurde in een volle kantine van IJsvereniging Gieten-Bonnen

Internationale allure
De Stichting Wieler Promotion Oostermoer is in 1989 opgericht, maar de geschiedenis gaat al terug naar de jaren ‘50. Sindsdien heeft de vereniging haar sporen verdient met de organisatie van diverse wieleractiviteiten in en rond Gieten, vaak van internationale allure. Zo organiseerde de stichting 46 internationale wedstrijden (waarvan 33 keer Superprestige), een WK in 1991 en zes keer een nationaal kampioenschap veldrijden. Volgens burgemeester Anno Wietze Hiemstra heeft de stichting Gieten en haar omgeving op de internationale wielerkaart gezet: “Jullie hebben van Gieten het wielermekka van het Noorden gemaakt. Toeristen komen het hele jaar rond naar onze gemeente om te genieten van de prachtige omgeving en de uitdagende routes.”

Vrijwilligers
Burgemeester Hiemstra roemde ook het aantal vrijwilligers dat de stichting jaarlijks op de been kan brengen: “Honderden mensen uit het dorp en de omgeving hielpen bij de evenementen en activiteiten van de stichting. Dat is echt bijzonder.” De erepenning was volgens de burgemeester een logische waardering voor het werk van de stichting: “Met alle activiteiten, van groot naar klein, zijn jullie jarenlang ambassadeur van onze mooie gemeente geweest.” De erepenning werd overigens uitgereikt tijdens de vergadering waar de stichting ophield te bestaan. De stichting gaat verder onder de naam Vereniging Gieter Wielerronde.

About Author