Waar moet je op letten bij het kopen van een bakwagen?

Waar moet je op letten bij het kopen van een bakwagen?

Een bakwagen is een kleinere versie van een vrachtwagen, waarbij de laadbak samen met de cabine op één chassis is gemonteerd. Dit maakt een bakwagen dus heel handig om bijvoorbeeld als verhuiswagen of bedrijfswagen te gebruiken. Wel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten als je een bakwagen koopt of huurt. Welke dit zijn, lees je hieronder!

Een bakwagen kopen of leasen?

Ten eerste heb je de keuze tussen een bakwagen kopen of leasen. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Kies je voor kopen, dan is het voertuig meteen helemaal van jou en mag je zelf bepalen hoe lang je er mee gaat rijden. Wel moet je er meteen een flink bedrag voor neertellen. Heb je dat geld niet, dan is een bakwagen leasen of huren bij DUTCH Vans een uitstekend alternatief. Je betaalt dan iedere maand een bepaald bedrag over een langere periode en op deze manier kun je dus de kosten spreiden.

Nieuwe of tweedehands bakwagen?

Daarnaast heb je ook de keuze uit een nieuwe of tweedehands bakwagen kopen. Koop je hem helemaal nieuw, dan heb je de keuze uit de meest recente modellen. Deze zijn helemaal schoon en ook vaak erg zuinig in gebruik, wat uiteraard een groot voordeel is met de stijgende energieprijzen tegenwoordig. Maar net als met kopen is kiezen voor een nieuwe bakwagen ook weer meteen een stuk duurder. Een bakwagen kopen tweedehands is daarentegen dus een stuk voordeliger. Je kunt dan kiezen voor oudere modellen, maar DUTCH Vans heeft ook tweedehands bakwagens uit recente bouwjaren. De keuze is daarom ook zeker reuze als je kiest voor een occasion bakwagen!

Welk type past bij mij?

Bakwagens komen in diverse merken, soorten en afmetingen. Ga dus bij jezelf na wat voor jou belangrijk is. Moet je bijvoorbeeld goederen vervoeren die extra groot zijn? Dan is het verstandig om te kiezen voor een bakwagen met hoogte H3 en een lengte van L3 of L4. Voor het vervoer van objecten van klein formaat is een hoogte van H1 of H2 en een lengte van L1 of L2 voldoende. Populaire bakwagens zijn bijvoorbeeld de Mercedes-Benz Sprinter, Renault Master of Ford Transit, welke allemaal in diverse formaten en bouwjaren te koop of te leasen zijn bij DUTCH Vans. Ben je na het lezen van dit artikel nog steeds aan het twijfelen welk type bakwagen je nou het beste kunt kiezen? Dan kun je bij de meeste professionele dealers ook een proefritje maken. Zo weet je meteen hoe de wagen rijdt, wat de keuze ook meteen een stuk makkelijker maakt!

 

About Author