Waarom Duitsers een ideale toevoeging zijn voor jouw bedrijf (advertorial)

Waarom Duitsers een ideale toevoeging zijn voor jouw bedrijf

Steeds meer Nederlandse ondernemers beginnen een lokale vestiging in Duitsland. Dat is niet voor niets, want Duitse ondernemers werken het liefst samen met bedrijven die uit hetzelfde land komen. Ook het aanstellen van Duits personeel kent veel voordelen. Het verkopen op de Duitse markt is namelijk heel anders dan Nederland, waardoor het goed is om personeel te hebben dat de markt kent.

Voordelen Duitse werknemers

Het kent verschillende voordelen om werving & selectie Duitsland uit te voeren. Op die manier is het namelijk mogelijk om snel Duitse werknemers te vinden. Door Duits personeel aan te stellen, is het mogelijk om je aanwezigheid op de arbeidsmarkt te versterken. Bovendien weten Duitsers beter hoe de landelijke markt werkt. Daardoor zal de onderneming uiteindelijk een stuk succesvoller zijn.

Afspraak is afspraak

Als je Duitse werknemers aanstelt, weet je één ding zeker; er zal maar weinig verwarring zijn over wat er is afgesproken. Duits personeel heeft het liefst alle afspraken op papier. Dat betekent dat je in de regel veel aan het mailen bent met je personeel en alle afspraken over bijvoorbeeld werkdruk en salaris vastlegt. Op die manier krijg je achteraf geen verwarring, want het is precies duidelijk wat de afspraken waren.

Aanwezigheid op de Duitse arbeidsmarkt versterkt

Met het aannemen van bijvoorbeeld een sales manager Duitsland is het mogelijk om je positie op de Duitse arbeidsmarkt te versterken. Zo’n Duitse verkoper of country-manager kent de markt door en door en weet precies waar hij op moet letten. Daardoor zie je verschillende cultuurverschillen minder snel over het hoofd. Bovendien heeft het een positief effect op het gevoel van je klant; klanten voelen zich veiliger bij een Duitse manager die de markt begrijpt.

Het is voor Duitse klanten vaak lastig om verder te praten in het Nederlands of Engels. Het liefst praten klanten in hun eigen voertaal. Daarom is het wel zo prettig om een medewerker in dienst te hebben die de taal van de klant spreekt. Dat is ook handiger bij het maken van afspraken over leveringen van producten en dergelijke.

Duitse werknemers weten hoe de Duitse markt werkt

Weten hoe de Duitse markt werkt, is één van de belangrijkste redenen om Duits personeel aan te nemen. Je kunt de markt namelijk bedienen op de manier zoals men dit in het buitenland gewend is. Daardoor zijn er minder grote cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland en vallen de verschillen niet meer op. Uiteraard kunnen Duitse werknemers je als Nederlander ook waarschuwen voor fouten die je maakt. Daar kun je dan op letten, zodat je gemakkelijker zakendoet, zonder al te veel risico te lopen om een klant kwijt te raken.

About Author