Kunstgras toch mooier dan verwacht!

Kunstgras toch mooier dan verwacht!

Kunstgras, op het oog minder mooi dan echt gras, maar is dit ook het geval als het daadwerkelijk in jouw tuin ligt? Als je kunstgras laat leggen, wordt er gebruikt gemaakt een kunstgrasmat met een mooie, natuurlijke uitstraling. Vaak bestaat een stukje kunstgras uit verschillende vezels, groene en bruine, zodat het net zo mooi is als echt gras. Het leggen van kunstgras heeft daarnaast ook vele voordelen.

Een positieve impact op het milieu

Kunstgras heeft een lange levensduur, wat het een goedkopere optie maakt, maar ook een duurzame. Wanneer een product duurzaam is, heeft het een positieve impact op het milieu. De levensduur is deels afhankelijk van het soort kunstgras, maar ook van de plek waar het gelegd wordt. Is dit bijvoorbeeld een achtertuin of een sportveld? Laat je kunstgras van een degelijke kwaliteit in jouw tuin leggen, dan gaat het gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar mee.

Kunstgras bezem en een sopje

Een van de grootste voordelen van kunstgras kopen, is het feit dat het weinig onderhoud nodig heeft. Als jij thuiskomt van een lange dag werken, hoef je niet eerst nog het gras te maaien voordat je aan tafel kan voor een hapje eten. Dit zorgt voor meer ontspanning, zeker als jij geen groene vingers hebt. Om het kunstgras zo lang mogelijk mooi te houden, dien je het wel met enige regelmatig even schoon te maken. Hierdoor kan je er langer van blijven genieten. Doe dit met een sopje en een speciale kunstgras bezem.

Bestand tegen alle weersomstandigheden

Wat ook fijn is aan kunstgras, is dat het waterdoorlatend is, in tegenstelling tot straatwerk. Op het moment dat een stuk kunstgras goed gelegd is, kan zelfs bij een hevige regenbui gemakkelijk al het water weg lopen. Dit komt doordat er hele kleine gaten in de rug van het kunstgras zitten. Als de kwaliteit goed is kan er elke minuut rond de 50 liter water doorstromen. Kunstgras is dan ook bestand tegen alle verschillende weersomstandigheden.

Naast de duurzaamheid, het minimale onderhoud en de waterdoorlatendheid, heeft kunstgras nog meer voordelen. Het is namelijk makkelijk te leggen en ook heel erg geschikt als je kleine kinderen hebt. Je kan er speeltoestellen op plaatsen en je kan een zwembadje neerzetten, zonder dat dit kan slijten door de tegels. Daarnaast zal je als je hooikoorts hebt, geen last hebben van klachten die je wel kan krijgen als je echt gras in de tuin hebt liggen. Kortom, genoeg redenen om te kiezen voor kunstgras in plaats van echt gras!

 

 

About Author