Zeer grote brand in Roden (video)

Bij een bedrijf aan de Energieweg in Roden woedt op dit moment een uitslaande brand. De zwarte rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien.
Rond tien voor drie werd de brand ontdekt. Hoe de brand kon ontstaan, is nog onduidelijk. Meerdere brandweereenheden zijn momenteel aanwezig om het vuur te blussen en verdere verspreiding tegen te gaan. Desondanks zijn de vlammen overgeslagen naar enkele naastgelegen panden
Aan omwonenden van de brand is een NL-Alert verstuurd waarin wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. De Ceintuurbaan Noord, die dwars door het noorden van Roden loopt tot aan de Oosteinde (N373), is voorlopig dicht. Na het uitbreken van de brand zijn de naastgelegen panden ontruimd. Dat gebeurde voordat de brand oversloeg.
Volgens een omwonende, die ongeveer een kilometer verderop woont, is de geur van de brand goed te ruiken. “De lucht is hier pikzwart. Het leek alsof er een gigantische regenbui aankwam, dus we hebben voor de zekerheid de paarden in de stal gezet. Toen we de brandgeur roken, hebben we besloten om alle ramen en deuren te sluiten vanwege de stank.”
Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
Bron tekst RTV Drenthe

About Author