Bluesfestival Grolloo mag uitbreiden.

Grolloo Het Holland International Bluesfestival in Grolloo mag uitbreiden. De gemeenteraad van Aa en Hunze geeft groen licht voor het toekomstplan van organisator Mojo.
Het aantal bezoekers van het bluesfestival kan groeien van 14.000 naar 25.000 per dag. Volgens organisator Mojo is dat nodig om het evenement rendabel te houden, en is dit aantal een kader en geen einddoel.
Bedoeling is dat het festival niet direct, maar geleidelijk zal groeien. De komende editie – die plaatsvindt van 13 tot en met 15 juni – heeft nog dezelfde opzet en hetzelfde aantal bezoekers als voorgaande jaren. In 2023 vond het evenement plaats op vrijdag en zaterdag, met zo’n 13.500 bezoekers per dag.
De gemeenteraad van Aa en Hunze ging tijdens de raadsvergadering op donderdagavond akkoord met het uitbreidingsplan. Naast een toename van het aantal bezoekers kan het bluesfestijn in de toekomst ook op zondag worden gehouden. Eerst kon dat volgens de vergunning alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het evenement blijft wel maximaal drie dagen duren.
Bron: Floor Visser Mediahuis Noord

About Author