Zelf de mooiste eyecatchers maken met eikenhout

Zelf de mooiste eyecatchers maken met eikenhout

Om geen interieur vol clichés te creëren, is het een idee om zelf de nodige eyecatchers in elkaar te zetten. Dit is geen hogere wiskunde en er is in elke familie of vriendenkring wel een handige creatieveling die je daarbij kan helpen. Je maakt de mooiste dingen van eikenhout, en altijd uniek. Een aantal tips voordat je aan de slag gaat.

Eiken planken aanschaffen

Hout is, mits voorzien van keurmerk, het duurzaamste bouwmateriaal dat er bestaat, en bovendien tijdloos in je interieur. In plaats van de accessoires die iedereen al aan de muur hangt, kies je voor robuuste eikenhouten planken. Eiken planken om hier zelf wat van te maken schaf je aan bij Hout van Toen, een website waarop talloze voorbeelden staan van dit soort blikvangers.

Loze ruimtes smaakvol opvullen

Zeker in oude huizen zit wel eens een loze ruimte waar vroeger een voorraadkast met een deur zat. Zo’n nis vul je mooi op met een aantal op maat gezaagde eiken planken en er ontstaat een schitterende boekenkast waar de visite meteen naartoe trekt en je zelf ook dagelijks bewonderend naar kijkt. Koop een aantal hoeken om ze op te hangen, bijvoorbeeld in smaakvol zwart metaal, pak je waterpas erbij, boor gaten op de secuur afgemeten hoogtes en schroef het geheel vast. Zoals gezegd: klussen is niet zo moeilijk.

Complete wandkasten

Misschien heb je een enorme verzameling boeken, platen, cd’s (geluidsdragers zijn weer hip!) en andere spullen die je uit wilt stallen en pak je het groter aan. In dat geval is het mooi hier een hele wand voor te reserveren. Van hoek tot hoek en van vloer tot plafond, dat staat mooier en rustiger dan een kast die ernaast en erboven ruimte overlaat. Ook dit is niet zo moeilijk als het lijkt – timmeren is net LEGO-en – en je kunt altijd hulp inroepen van een bekende.

Planken in andere ruimtes

Moderne apparatuur contrasteert op een schitterende manier met het eikenhout. Ook in de keuken is die landelijke uitstraling tijdlozer dan de zoveelste trend. We hebben al het betonnen keukenblad gehad, vele soorten kunststof kwamen voorbij, marmer, enzovoorts. Eikenhout misstaat in geen enkele keuken. Het zorgt bovendien voor continuïteit in je interieur als het op verschillende plekken terugkomt. Dus ook het miniplankje in wc of badkamer, waarop je zeepjes en geurstokjes plaatst. Kijk op de website van Hout van Toen voor inspiratie!

 

About Author