Een pentest bedrijf vinden

Een pentest bedrijf vinden

Pentest is een Nederlandse pentest om de beveiliging van een systeem te testen. Pentest is een verkorte vorm van pentesten. Om zich te beschermen tegen echte bedreigingen voeren Nederlandse organisaties pentests uit. Lees verder om meer te weten te komen over Pentest bedrijven en wat ze kunnen.

Beveiliging

Pentests zijn cyberaanvallen die echte cyberaanvallen nabootsen. Tijdens een pentest probeert een team van cyberbeveiligingsdeskundigen je netwerk en systemen binnen te dringen. Pentests kunnen je helpen je zwakke punten te identificeren door de stappen te dupliceren die een echte cyberaanvaller zou nemen. Je kunt kwetsbaarheden in je systemen ontdekken door een pentest uit te voeren. Als je een authenticatiefout ontdekt, kun je deze corrigeren voordat hackers dat doen door een pentest uit te voeren. Een draadloos netwerk dat niet beveiligd is, kan door aanvallers worden uitgebuit. Een onvoldoende beveiligde firewall kan aanvallers in staat stellen gevoelige gegevens zoals gebruikersnamen en wachtwoorden te stelen.

Een pentester moet de informatiebeveiligings- en bedrijfsdoelstellingen van een bedrijf begrijpen, evenals de gevaren en risico’s die daarmee gepaard gaan. De pentester moet ook een fundamenteel begrip hebben van hoe de infrastructuur van het bedrijf moet worden beveiligd om de doelstellingen te bereiken. Er zijn drie algemene pentester-verantwoordelijkheden: informatiebeveiligingsaudits, advisering en rapportage. Een pentester voert een informatiebeveiligingsaudit uit met behulp van een reeks instrumenten en technieken om het netwerk of systeem van een bedrijf te testen op kwetsbaarheden. Nadat een ethisch hackproject is voltooid, stelt een pentester een rapport op waarin het wordt beschreven.

Conclusie

Het is cruciaal om kwetsbaarheden te ontdekken voordat het te laat is. Een pentest-groep zal waarschijnlijk dezelfde kwetsbaarheden ontdekken die echte cybercriminelen zouden ontdekken als ze aanwezig waren. Als een crimineel een bepaald pad zou volgen, zal het team waarschijnlijk dezelfde problemen vinden die een crimineel zou vinden als hij aanwezig was. Als ze dezelfde tools en technieken zouden gebruiken als criminelen, zouden ze wellicht dezelfde risico’s ontdekken. Als criminelen dezelfde methoden en middelen zouden gebruiken, zouden ze waarschijnlijk dezelfde problemen tegenkomen als criminelen, vooropgesteld dat er echte criminelen zouden bestaan. Zij zouden op dezelfde problemen stuiten als criminelen als zij dezelfde paden zouden volgen als criminelen. Bekijk hier de laatste berichten over cybersecurity.

About Author