Advertorial / Een zakelijke rekening openen: traditioneel versus online

Een zakelijke rekening openen: traditioneel versus online

Plannen om een zakelijke rekening te openen? Dan zijn er nogal wat keuzes te maken. Eén daarvan, en misschien wel de belangrijkste, is die tussen een traditionele en een online variant. We leggen je hieronder uit wat dit zijn en wat van beide versies de voordelen zijn.

Wat zijn online banken?
Het bankwezen staat niet stil. In de laatste paar jaren zijn er meermaals nieuwe kredietverstrekkers bijgekomen. Dit zijn veelal online banken: ondernemingen met een frisse blik op bankzaken en de bijbehorende functionaliteiten. Ze hebben dan geen fysieke filialen, maar beschikken wel over moderne apps én zijn vaak goedkoper dan traditionele banken.

Wat zijn traditionele banken?
…en over traditionele banken gesproken: hieronder verstaan we grootbanken als de ING Bank, de Rabobank en de ABN AMRO. Ze zijn niet weg te denken uit het gemiddelde straatbeeld en kenmerken zich onder meer door panden waar je naar binnen kunt lopen, een breed scala aan diensten en een betrouwbare uitstraling.

Wat zijn de voordelen van een online bank?
Een zakelijke rekening openen bij een online bank heeft vele voordelen voor ondernemers. De instanties zijn innovatief, bieden vernieuwende functies én zijn snel. Rekeningen zijn niet zelden binnen tien minuten geopend.

Een andere reden om voor een zakelijke rekening bij zo’n online bank te kiezen: de prijs. De kosten zijn meestal lager. Iets dat mede wordt veroorzaakt doordat online banken géén fysieke kantoren hebben.

Wat zijn de voordelen van een traditionele bank?
Een keuze voor een traditionele bank is er een voor vastigheid. Je gaat in zee met een bekende naam en profiteert van een zogenoemd full-service aanbod. De bank kan je, naast een rekening, ook van bijvoorbeeld een een pinautomaat, een krediet of een rekening-courant voorzien.

Ga ik voor online óf traditioneel?
Welke bank voor jou het meest geschikt is? Dat hangt vooral af van je wensen en voorkeuren.

Hecht je veel waarde aan een bekende naam en verwacht je méér nodig te hebben dan alleen de bankrekening zelf? Dan kan een traditionele bank voor jou het beste zijn.

Heb je daarentegen liever een innovatieve organisatie met een moderne app en lage kosten? En vind je het verder niet zo erg wanneer er geen filialen zijn? Check dan eens een naam als Knab, bunq of Wise en vraag naar de mogelijkheden.

Handige tip: vergelijk bankrekeningen met elkaar. Dat kan op ZZP Daily. Klik hier om dat te doen én om direct een rekening te openen.

About Author