Waar je aan een detox kuur moet beginnen

Waar je aan een detox kuur moet beginnen

Wat is een detox? Een detox is een proces dat je lichaam helpt schadelijke gifstoffen te verwijderen en verwijst vaak naar programma’s waarin gevast wordt of specifiek voedsel wordt gegeten. Met de snelle opkomst van nieuwe diëten en rages is het woord ‘detox’ door marketeers op allerlei manieren gebruikt. Maar werkt een detoxkuur wel? Lees in dit artikel hoe een detox kuur werkt en of het zin heeft.

Waar helpt een detox kuur bij?

Er zijn veel verschillende manieren om te ontgiften, variërend van reinigen en vasten tot weken in een sauna of baden met kruidenmiddelen. Anderen drinken veel water, eten goed en bewegen, terwijl weer anderen supplementen nemen en klysma’s uitvoeren om te ontgiften. Een ontgiftingskuur kan zo eenvoudig zijn als veel water drinken, goed eten en sporten, of zo moeilijk als vasten, supplementen nemen en klysma’s uitvoeren. Het doel is het lichaam een pauze te geven van de dagelijkse stress, zodat het zich kan concentreren op het verwijderen van gifstoffen. Voor mensen die regelmatig koffie drinken of veel junkfood en suiker consumeren, worden detoxen gezien als een manier om hun lichaam te resetten na een ontsporing. Een nieuwe levensstijl beginnen is een van de redenen waarom mensen detoxen, als een manier om opnieuw te beginnen, om zichzelf een nieuwe start te geven.

Zout Water Spoeling

Zout water is een soort elektrolytisch water dat doordrenkt is met mineralen als koper, ijzer en magnesium. Deze mineralen zijn essentieel voor een gezonde detox, waardoor ze bijzonder gunstig zijn voor dit proces. Zout water is ook verrijkt met vitaminen, waardoor het een geweldige drank is voor de algehele gezondheid en welzijn. Om zout water als detox te gebruiken, drink je gewoon een of twee flessen per dag. Als je probeert af te kicken van frisdrank of koffie is zout water een prima vervanger. Het is ook makkelijk om veel water te drinken tijdens een detox, maar soms is het moeilijk om genoeg te drinken. Zout is hiervoor een geweldige oplossing omdat het een smaakje heeft en in verschillende soorten verkrijgbaar is.

Shifting Detox

De meeste mensen gaan periodiek op een detox, maar er zijn mensen die op een detox gaan als een levensstijl. Deze mensen doen veel moeite om gifstoffen in hun leven te vermijden, zelfs als er geen bewijs is dat ze schadelijk zijn. Als je een van deze mensen bent, wil je tijdens jouw volgende detox misschien wat schakelen. Dat wil zeggen dat je verschillende strategieën toe past om jouw leven gezonder, evenwichtiger en minder restrictief te maken. Dit kan betekenen dat je meer voedingsmiddelen toevoegt die vaak gemist worden bij een detox, zoals volle granen en yoghurt, of dat je je aandacht afwendt van het idee van detoxen. Bekijk de sapjes van Sapje om je detox kuur te starten.

About Author