Wat is het juiste type glas voor jouw veranda?

Wat is het juiste type glas voor jouw veranda?

Nu de herfst is aangebroken en de temperaturen een stuk kouder zijn, ondervinden we de meerwaarde van een veranda. Het is namelijk heerlijk om onder een overkapping buiten te kunnen blijven zitten, ondanks de regen en kou! Om de warmte zo goed mogelijk vast te houden, is het belangrijk om voor goede kwaliteit verandaglas te kiezen. Daarom lees je in dit artikel hoe je het juiste type glas voor jouw veranda koopt.

1. Kies voor goede kwaliteit

Wil je er goed warmpjes bij zitten, dan is kiezen voor een veranda glaswand van goede kwaliteit erg belangrijk. Dankzij een veranda van isolerend glas en dikke kwaliteit blijft de warmte namelijk beter hangen als het buiten koud is. Tijdens warme dagen is het ook fijn, want dan blijft het onder de veranda juist lekker koel terwijl het buiten bloedheet is.

2. Getint glas of helder glas?

Bij het uitzoeken van nieuw glas voor je veranda kun je kiezen uit helder of getint glas. Beide type glazen hebben zo hun voordelen. Kijk je graag naar buiten en wil je dat het uitzicht zo natuurgetrouw mogelijk is, dan is helder glas een goede optie. Helder glas heeft daarnaast ook de illusie dat alles er veel ruimtelijker uit ziet, zeker als je het combineert met een lichte kleur profiel. Als je wilt dat de binnen- en buitenruimte samen een harmonieus geheel vormen, dan is helder glas perfect.

Heb je een tuin waar de buren of voorbijgangers op straat makkelijk naar binnen kunnen kijken en vind je dit niet zo prettig? Dan is getint glas een goed idee. Getint glas laat nog steeds zonlicht door, maar is wat donkerder van kleur en zorgt voor iets meer privacy. In combinatie met een donkere profielkleur heb je echt een chique veranda van glas waar de buren alleen maar jaloers op kunnen zijn!

3. Zelf monteren is makkelijk én goedkoop

Wist je dat verandaglas kopen en zelf monteren eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is? Het is dan uiteraard wel belangrijk dat je alles goed opmeet, maar verder is de klus niet zo ingewikkeld als het lijkt. Bestel je verandaglas bij de website van Verandaglas, dan staat er op de productpagina een invulformulier waar je alle benodigde gegevens op moet invullen. Ook staat er een duidelijke instructievideo op de website die makkelijk te volgen is. Kom je er toch niet uit, dan kun je altijd nog de klus door een monteur laten doen.

About Author