Nieuw bed nodig? Een aantal tips!

Nieuw bed nodig? Een aantal tips!

Heb je een nieuw bed nodig? Dan kan het best een lastige klus zijn om een nieuw bed te kopen. Er is tegenwoordig zoveel keuze dat je soms echt niet meer weet waar je moet beginnen met zoeken. Een goede nachtrust is erg belangrijk, dus je wilt dan ook niet een overhaaste beslissing maken door de eerste de beste te kopen. Om je een beetje op weg te helpen, delen we in dit artikel een aantal tips voor als je op zoek bent naar een nieuw bed!

1. Boxspring of ledikant?

De eerste vraag die je je kunt stellen, is of je voor een boxspring of ledikant gaat. Bij een ledikant kies je een frame en een lattenbodem van hout of metaal. Hier komt het matras op te liggen. Een boxspring ken je waarschijnlijk ook als hotelbed en heeft daarom een luxe uitstraling. Ook is een boxspring makkelijk op te maken en koop je het als één slaapsysteem, al valt er meestal ook wel wat te kiezen welk matras je precies op de boxspring wilt. Verder ligt een boxspring vaak wat zachter en comfortabeler dan een traditioneel bed.

2. Welk soort matras?

Het matras is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van een bed, want het vormt het grootste gedeelte en hij moet heerlijk liggen. De meest populaire soorten matrassen zijn pocketvering, koudschuim en traagschuim.

Een pocketvering matras is stevig, veerkrachtig en werkt ondersteunend voor de rug. De veren kunnen zo ingesteld worden dat ze zachter aanvoelen bij de schouders, maar steviger bij je heupen, Dit zorgt voor een goede drukverdeling.

Koudschuim voelt comfortabel aan en ventileert goed. Daarnaast is koudschuim ook veerkrachtig en vlamvertragend.

Traagschuim past zich aan op je lichaam en geeft een goede ondersteuning tijdens de nachtrust, maar ventileert minder goed dan koudschuim.

3. Wat valt er verder nog te kiezen?

Als je een ledikant kiest, dan heb je enorm veel keuze qua bedframe. Niet alleen in het materiaal (hout, metaal), maar ook in het design valt er veel te kiezen. Koop je een boxspring bij Beddenleeuw, dan heb je ook zeker veel keuze qua kleur, ontwerp en soort stof. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld voor een elektrische boxspring te kiezen, zodat je het matras op de gewenste hoogte kunt instellen. Of wat dacht je van een boxspring met handige opbergruimte? Als je het echt luxueus wilt aanpakken, dan zijn er zelfs boxsprings met een ingebouwde tv-meubel en 43 inch smart tv van Philips!

 

 

 

About Author