Advertorial | Klein maar fijn inrichten: vijf interieurtips

Klein maar fijn inrichten: vijf interieurtips

In Nederland ben je maar wat blij met woonruimte, zelfs als het een mini-appartementje betreft. Hoe richt je dit praktisch en toch smaakvol in? Klein denken is niet zo moeilijk als het lijkt. Jules Deelder zei immers al eens: wanneer je je beperkingen kent, kun je daarbinnen onbeperkt te werk gaan. Vijf handige interieurtips.

Salontafel

Niks fijner dan een tafeltje waarop je tijdens een avondje film of voetbal kijken je drankje en borrelnootjes kwijt kunt. Net als een waxinelichtje en eventueel je voeten. Daar is geen kolossaal meubel voor nodig. Deze speels vormgegeven By boo salontafels zijn bescheiden eyecatchers in je huiskamer en nemen niet al te veel ruimte in. Ze doen het ook leuk als bijzettafel naast je bank of fauteuil.

Inklapbaar eetgedeelte

Een paar scharnieren, een tafelblad en wat schroeven en pluggen: meer is niet nodig om comfortabel te kunnen dineren aan je inklapbare eethoek. Kijk desnoods op YouTube hoe je deze creëert. Het scheelt enorm veel ruimte als buiten etenstijden om de tafel simpelweg tegen de muur geplakt zit. Klap je de tafel omhoog, zorg dan voor een haakje of slotje zodat deze niet op onbewaakte momenten uitklapt.

Denk omhoog en maak op maat

In welk vertrek dan ook is het slim om ‘omhoog’ te denken: een hoogslaper in de slaapkamer, kastruimte hoog in de keuken en (op maat gemaakte) stellingen in de bijkeuken. In de huiskamer is het eveneens ideaal als je boekenkast van vloer tot aan plafond de ruimte benut. Deze hoeft niet heel diep te zijn, maar wel plaats bieden aan veel spullen. Vul je een gehele wand met een kleding- of boekenkast, dan oogt deze net zo sereen als een lege wand!

Slaapbank

Dit is een oude truc maar nog altijd populair onder studenten die het wel eens laat maken waarna een vriend of date blijft slapen: de slaapbank doet na een gezellige avond net zo makkelijk dienst als bed. Een slaapzak bewaar je in de gangkast. Zowel handig voor bewoners die graag logés ontvangen als voor mensen die geen ruimte hebben voor een bank én een bed.

Optische ruimte creëren

Ook optische ruimte geeft meer woongeluk. Vervang je massieve gordijnen door lamellen of luxaflex, hang spiegels op en gebruik lichte kleuren die zonlicht weerkaatsen. Andere bekende manieren, zij het wat prijziger, zijn het verhogen van ramen en het installeren van glazen deuren. Over zonlicht gesproken. Wanneer je planten gaat uitzoeken geldt de uitdrukking ‘kleine kruimeltjes zijn ook koek’: kies voor meer kleine planten in plaats van enkele grote. Ziet er net zo gezellig uit!

 

 

About Author