UPDATE | Verlate TT races rond centrum van Assen met snelheden van 219 km/u

Een 26-jarige motorrijder uit Assen die het wel heel bont maakte, is gisteravond opgepakt door de politie.
De politie zag de man een wheelie maken op het bedrijventerrein Messchenveld in Assen. Ook reed hij met hoge snelheid over het terrein. Toen de politie de man wilde aanhouden, haalde hij het kenteken van zijn motor en ging er met gierende banden vandoor. Zijn snelheid werd gemeten op 219 kilometer per uur, waar 50 km/u is toegestaan.
Tijdens zijn vluchtpoging reed de man volgens de politie meerdere keren door rood en reed hij over het fietspad. Op de Molenstraat raakte hij van de weg. Daarbij raakten zijn eigen motor en de motor van de politie beschadigd. De Assenaar gaf zijn vluchtpoging nog niet op en ging er lopend vandoor. Op de Mensingestraat kon de motorrijder worden aangehouden. Daarbij heeft de politie pepperspray gebruikt.
De Assenaar bleek volgens de politie niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs. Zijn autorijbewijs en motor zijn wel in beslag genomen.

Share: