Ontploffing in gaskachel in woning in Elim

De meldkamer nam het zekere voor het onzekere en stuurde ruim voldoende bluswater naar het adres aan de Ds van Elvenstraat in Elim, nadat daar een gasexplosie en een uitslaande brand werd gemeld. Blusgroepen uit De Krim, Slagharen, Zuidwolde en Zwinderen reden met spoed naar de opgegeven plek.
De politie zette de straat af en hield het publiek op veilige afstand.
Al snel werd duidelijk dat er geen sprake was van een onfplofte gaskachel, noch van een uitslaande brand, maar dat de gaskachel -waarschijlijk door lange opslag verouderderde (broze) slangen gas lekte, dat bij het ontsteken ontbrand was.
Het voorval liep nog relatief goed af: niemand raakte gewond.

TIP: bent u van plan te besparen op de gasrekening door een butaangaskachel, die jarenlang niet gebruikt is, vervang dan in ieder geval de slangen voordat u de kachel voor het eerst aansteekt, ook al zijn de slangen pas twee jaar oud.
Anders staat de brandweer straks ook bij u voor de deur!

Share: