Zeer grote brand in Graswijk bij Assen (video)

Door een brand in een kippenschuur bij Assen zijn vanmiddag zeker 28.500 kippen doodgegaan. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). De brandweer voorkwam dat het vuur oversloeg naar een andere loods, met ongeveer 15.000 kippen. Deze dieren zijn nog in leven.

De schuren staan aan de Graswijk, aan de zuidkant van Assen. Bij de brand, die rond 16.30 uur ontstond, kwam veel rook vrij. De brandweer heeft de situatie inmiddels onder controle, en heeft daarom het sein ‘brand meester’ uitgegeven. Wel duurt het nablussen nog enige tijd, en blijft er rook vrijkomen.

‘Grote brand’

De donkere rookpluimen waren vanmiddag in de omgeving goed te zien, onder meer vanaf de A28 waarbij het vuur woedt. De hulpdiensten schaalden op naar ‘grote brand’, waardoor veel brandweerauto’s werden gealarmeerd.

Bron tekst RTV Drenthe..

Share: