Grote boerderij door vuur verwoest in Havelte (video)

De brandweerkorpsen van Drenthe blussen een grote uitslaande brand in een boerderij aan de Veendijk in Havelte. Het vuur greep snel om zich heen op het rieten dak dat bijna helemaal verwoest is door de vlammen.

Brandweerlieden uit Havelte, Ruinerwold, Meppel, De Wijk en Ruinen proberen het vuur onder controle te krijgen. De vlammen sloegen al uit het dak toen de brandweer ter plaatse kwam. Daarna greep het vuur snel om zich heen op het droge rieten dak van de woonboerderij aan de Veendijk in Havelte.

Binnen een uur was het dak grotendeels verwoest. De rook van de brand is in de wijde omtrek te zien. Tijdens het blussen kwamen de vlammen nog steeds hoog boven de woning uit. De boerderij was niet meer te redden.

Bron tekst:Mediahuis-Noord

Share: