Grote brand in Nieuwe Pekela (video)

Bewoners van een boerderij aan de Ommelanderweg in Nieuwe Pekela stonden woensdag machteloos tegenover een felle brand die binnen de kortste keren hun landbouwschuur vernietigde. ,,Toen de brandweer kwam, stond het hiervoor al in brand’’, zegt een buurman.

De familie die het boerenbedrijf opbouwde was thuis op het moment dat de brand uitbrak, volgens de buurman, tevens een goede kennis van de familie. Toen zij in de gaten kregen dat de landbouwschuur met daarin veel kostbare machines in brand stond, is nog gepoogd om zoveel als mogelijk te redden.

Daarbij liep één van de bewoners lichte brandwonden op, zegt de buurman. Die belde zelf de brandweer, maar daarbij was de brand op dat moment al bekend. ,,Ze waren er ook heel snel.’’

Bron Tekst: Mediahuis-Noord

Share: