Kraan zakt weg en valt op loods in IJsselmuiden (video)

Gewonden vielen er gelukkig niet, maar de schrik zit er behoorlijk in bij tuindersbedrijf Brink in de Koekoekspolder bij IJsselmuiden, toen een kraan plotseling door het dak van een schuur viel.

Een woordvoerder van het bedrijf heeft de ravage net onder ogen gezien. Hij klinkt nuchter, maar geeft toe best onder de indruk te zijn van het gebeuren. ,,Het zal zo wel indalen denk ik…’’ Volgens hem was de kraan bezig met het verwijderen van een tank vloeibare CO2. ,,Blijkbaar is die kraan weggezakt en zo schuin door het dak heen gevallen.’’

Dat wordt bevestigd door een medewerker van Ten Klooster uit Hasselt, de eigenaar van de gevallen kraan. Onder de grond waar de kraan op stond is iets misgegaan waardoor de kraan is weggezakt, luidt de verklaring. De kraan stond naast een bovengrondse wateropslag en stond volledig afgestempeld.

Niemand raakte gewond, ook de machinist niet. Die kwam met de schrik vrij. De ravage is groot. ,,Hoe groot precies weet ik nog niet, die optelsom moeten we nog maken’’, aldus de woordvoerder van Brink. ,,Maar we willen de schuur wel weer gaan gebruiken, dus we gaan voor herstel.’’ De schuur werd gebruikt als opslagruimte van het bedrijf dat voornamelijk groentezaden kweekt.

Met behulp van twee andere hijskranen van Van der Vegt uit IJsselmuiden is de gevallen kraan inmiddels weer overeind geholpen.

Bron tekst: Stentor

Share: