‘Kom kind, we zijn niet meer welkom in dit land’ Boeren demonstreren bij Airport Eelde

Ongeveer twintig trekkers hebben zich donderdagavond verzameld bij Groningen Airport Eelde om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Het gaat volgens de boeren om een ‘zichtbaarheidsactie’.
‘We zijn niet langer welkom hier, we gaan vertrekken. Dat is het gevoel dat wij krijgen’, omschrijft de Karel Kosmeijer, een van de aanwezige Groninger boeren, de reden om de actie juist bij de luchthaven te houden.

Om het protest kracht bij te zetten hebben de boeren een tafereel met stropoppen bij de ingang van de terminal gezet. ‘Je ziet een vader en zoon of moeder en dochter, in boerenkiel, die op het punt staan om het vliegtuig te nemen’, verklaart Kosmeijer. Naast hen staat een bord met de tekst ‘Kom kind, we zijn niet meer welkom in dit land’.

Bron Tekst RTV Noord

Share: