Zwaan gered door brandweer Gieten en Stadskanaal

Nieuwediep – Zwanen beschermster Trijnie Suk riep vanmiddag de hulp in van de brandweer nadat er een zwaan rond zwom met een vishaak in de snavel en een deel van het snoer om de hals. Het dier zwom in de vijver op het park aan de Oude Tolweg. In eerste instantie kwam de brandweer uit Gieten ter plaats, alleen konden ze weinig uitvoeren zonder boot. Daarom werd ook de hulp uit Stadskanaal ingeroepen, die kwamen met een bootje ter plaatse. Middels de boot wist men de zwaan in een hoek te drijven en kon deze met behulp van een haak worden gevangen. De zwaan werd ter plaatse van de haak en draad ontdaan, en bleek verder geen ernstige verwondingen te hebben. Hierop werd het dier weer vrijgelaten. Zichtbaar opgelucht zwom het dier zijn vrijheid weer tegemoet.

foto: Michael Huising

Share: