Veel hinder van lekkende vrachtwagen op N33 / N34 Delfzijl / Emmen (video)

Verkeer dat gebruikmaakt van de rotonde bij Gieten moet deze ochtend rekening houden met vertraging. Een vrachtwagen heeft ’s ochtends palmolie op het wegdek van de rotonde gelekt, wat voor gevaarlijke situaties op de weg kan zorgen.
Woordvoerder Christiaan Kooistra van Rijkswaterstaat laat weten dat aanvankelijk werd gedacht dat de vloeistof dierlijk biodiesel was, oftewel varkensvet. Later bleek het om palmolie te gaan. Verkeer kan over de rotonde rijden, maar wordt ter plekke gesommeerd om langzaam te rijden.
Verkeer dat op de N33 uit de richting van Veendam komt en de oprit naar de rotonde wil nemen, moet rekening houden met een omleidingsroute vanwege het gelekte biodiesel op de oprit en wordt doorgeleid naar Rolde.

Bron tekst RTV Drenthe

Share: