Koninklijke onderscheiding en Ere penning in gemeente Tynaarlo

In Tynaarlo verlaat Klaas Kuipers (GroenLinks) de gemeenteraad met de gemeentelijke erepenning in zijn handen. Volgens burgemeester Marcel Thijsen heeft Kuipers zich altijd druk gemaakt voor het ‘bestrijden van onrecht’, onder andere door het stimuleren van fairtrade-handel. Van 1994 tot 2007 was hij gemeenteraadslid in de gemeente Zuidlaren en daarna Tynaarlo. In 2015 keerde hij terug. Ook is hij actief als steunfractielid voor GroenLinks in de Provinciale Staten.
Tijdens zijn vorige afscheid in de raad weigerde Kuipers een koninklijke onderscheiding. Omdat Kuipers zich sinds 1970 inzet voor Zuidlaren en de gemeente, kreeg hij de erepenning. “Ik ben een beetje confuus. Ik voel me zeer vereerd door de erkenning die ik gekregen heb”, zei Kuipers in zijn laatste bijdrage in de raad. “Ik ben geboren in Tynaarlo, ik ben hier nooit weggeweest en ik woon hier nog steeds. Het blijft een van de mooiste gebieden die ons land kent.”
Scheidend Gemeentebelangen-raadslid Peter van Es kreeg een koninklijke onderscheiding, hij werd lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Es was van 1994 tot 1998 en van 2001 tot 2022 raadslid van de gemeente Tynaarlo. Hij werd geroemd vanwege zijn dossierkennis.

Share: