Meerdere brandweerkorpsen naar zonnepark aan de Zuidelijke Tweederdeweg bij Nieuw Buinen (video)

In een verdeelkast op het zonnepark aan de Zuidelijke Tweederdeweg in Nieuw-Buinen is dinsdagmiddag rond kwart voor drie brand uitgebroken. Ongeveer een uur later had de brandweer het vuur onder controle, maar dat had veel voeten in de aarde.

Aanvankelijk waren brandweerlieden terughoudend met blussen, omdat de kast onder hoogspanning staat. Na overleg met een expert konden zij de brand wel met water bestrijden. Een expert is onderweg om gezamenlijk de verdeelkast te openen, zodat deze niet meer smeult.

Veiligheidsregio Drenthe roept omwonenden op om ramen en deuren te sluiten en uit de buurt van het zonnepark te blijven. De brandweer slaat de giftige rook neer met water.

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Bron tekst Mediahuis-Noord

Share: