Redenen waarom je naar je ex terugverlangt

 

Na het aflopen van een lange en betekenisvolle relatie gaat iedereen door een moeilijke periode heen. Je hebt liefdesverdriet en gevoelens van eenzaamheid overheersen. Het is niet ongebruikelijk om de leegte die in je leven is ontstaan op te vullen. Soms lijkt teruggaan naar je ex de eenvoudigste manier om weer gelukkig te worden. Maar het is best mogelijk dat je door eenzaamheid vergeet waarom de relatie beëindigd is. In dit blog lees je over de belangrijkste redenen waarom je terugverlangt naar je ex.

Je vergeet de minder leuke aspecten van de relatie

Grofweg zijn er twee manieren waarop een relatie eindigt. Het kan zijn dat een enkele grote ruzie het einde inleidde. Maar vaak is zo’n conflict eerder de druppel die de emmer deed overlopen dan de hoofdoorzaak. Meestal speelt er langere tijd is. Jullie zijn het vaak oneens, hebben kleine aanvaringen of spenderen steeds minder vaak en graag tijd met elkaar. In de lastige periode na een relatie is het makkelijk om alle vervelende aspecten te vergeten. Je herinnert uit nostalgie alleen de leuke dingen. Daarom lijkt het al vrij snel een goed idee om weer samen verder te gaan met je ex. Terwijl dat in werkelijkheid wellicht helemaal niet het geval is.

Weer samen verder gaan met je ex lijkt zo makkelijk

Je mist waarschijnlijk de prettige zaken uit een relatie. Een partner is iemand waarmee je alles deelt, een toekomst plant en altijd voor je klaarstaat. Het is onoverkomelijk dat je dit mist. Zelfs wanneer je een ongelooflijke hekel aan je ex hebt gekregen. Daarom is het normaal dat je weer zo snel mogelijk een speciaal iemand in je leven wilt hebben. Maar je hebt geen zin om weer helemaal van voor af aan te beginnen. De eerste dates zijn vaak stressvol. Bovendien leiden ze vaak tot niets. Als je weer samen verder gaat met je ex sla je deze fase gewoon over. Je gaat verder waar je gebleven was. Tegen beter weten in maak je jezelf wijs dat de problemen in jullie relatie tot het verleden behoren.

 

Lees op deze pagina meer over fouten die je maakt om je ex terug te krijgen.

 

Share: