Corona zorgt voor meer toeristische verdeling

 

Voor de huidige Corona-periode werden bepaalde Nederlandse steden en gebieden aanzienlijk meer bezocht door toeristen dan andere Nederlandse bestemmingen. Corona heeft er echter voor gezorgd dat er meer toeristische verdeling is ontstaan. Met name doordat drukke bestemmingen wat worden vermeden.
Minder drukke bestemmingen plukken hier echter de voordelen van. Steden als Groningen, Zwolle, Apeldoorn en Deventer zien hierdoor juist een stijging van het aantal bezoekers. Deze steden zijn gezellig maar minder druk dan steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Daarom zijn het momenteel geliefde bestemmingen voor een weekendje weg. Verwacht wordt echter dat de verschuiving gedeeltelijk weer zal normaliseren na de Corona-crisis. Wel zal een gedeelte van de Nederlanders zich bewuster worden van het aantal leuke steden dan ons land heeft. De voorheen minder prominente steden en gebieden zullen dus naar verwachting ook op de langere termijn wat meer bezocht gaan worden dan voorheen.

Buitenlandse toeristen bezoeken ons land momenteel nauwelijks. Hierdoor is er geen stijging van deze doelgroep te verwachten in de wat minder prominente Nederlandse steden. Zij zullen zich naar verwachting met name blijven richten op bestemmingen zoals Amsterdam, Zeeland en bezienswaardigheden zoals de Zaanse Schans, Volendam, de Keukenhof en Madurodam.

Ook kleine veranderingen zorgen een betere verdeling van het toerisme. Zoals bijvoorbeeld de opkomst van privé sanitair op campings. Hierdoor zullen de campingasten meer worden verdeeld. De opkomst van deze “privé badkamers” was echter al in gang gezet voor de invloeden van Corona. Het virus heeft echter wel voor een extra grote vraag naar dergelijke luxe kampeerplekken gezorgd.

Share: