Zonnepanelen laten plaatsen in jouw regio

 

Wil je overstappen naar duurzamere energie die ook nog eens goed is voor de portemonnee? Dan zijn zonnepanelen een mooie keuze. Zonnepanelen zijn een goede investering en bieden veel financiële voordelen. Denk je erover na om ze te laten plaatsen, maar wil je eerst wat meer informatie over hoe zonnepanelen werken? Lees dan verder!

Zonnepanelen laten plaatsen

Zonnepanelen plaatsen hoef je niet zelf te doen. Er zijn energieleveranciers die dit voor jou kunnen doen. Kies voor een gecertificeerde monteur die jouw panelen correct aansluit. Er komt namelijk wel wat technisch werk bij kijken. Het is afhankelijk van de grootte van jouw dak hoeveel zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Hoe meer panelen, hoe meer energie je zelf kunt opwekken.

Soorten zonnepanelen

Er zijn vier soorten zonnepanelen op de markt: panelen van monokristallijn, polykristallijn, amorf of glas-glas. Voor monokristallijn wordt vaak gekozen wanneer er een klein dak is. Monokristallijn panelen zijn duurder, omdat ze per paneel meer rendement hebben. Daardoor heb je dus ook minder panelen op je dak nodig en is het geschikt voor een klein dak. Polykristallijn is een goedkopere keuze. Voor de relatief kleine prijs is het rendement vrij hoog.

Amorf panelen zijn de goedkoopste. Dat zie je dan ook terug in het rendement, die lager ligt dan de voorgenoemde zonnepanelen. Wel fijn is dat deze amorf zonnepanelen te buigen zijn. Dat is handig voor bijvoorbeeld bussen of cruiseschepen, waar ze dan ook meer voor worden gebruikt dan daken. Als laatste zijn er nog de glas-glas zonnepanelen. Dit zijn wel de duurste, maar hebben een erg hoog rendement en gaan heel lang mee.

Geld besparen met zonnepanelen

De plaatsing van zonnepanelen kost uiteraard geld. Dat geld verdien je binnen enkele jaren weer terug. Plaats je bijvoorbeeld dertien panelen van hoge kwaliteit, dan verdien je dat geld waarschijnlijk weer terug in minder dan zes jaar. Wanneer je genoeg panelen hebt, kun je je hele huishouden voorzien van stroom en zul je dan ook geen geld hoeven te betalen aan de energieleverancier, of krijg je misschien zelfs geld terug. Daarnaast is het goed om te weten dat je btw kunt terugvragen over de zonnepanelen en dat sommige gemeentes subsidies aanbieden.

Wie plaatsen ze in mijn regio?

Zelf zonnepanelen in Drenthe laten plaatsen? Verschillende energieleveranciers kunnen zonnepanelen voor je plaatsen. Een grote leverancier in de regio Drenthe, is bijvoorbeeld Pure Energie. Deze groene energieleverancier zet zonnepanelen op jouw woonhuis en regelt zelfs gratis de btw-teruggave. Je bent er zeker van dat alles juist geïnstalleerd wordt en dat gecertificeerde monteurs de panelen plaatsen. Pure Energie is je overal van dienst, van steden tot de kleinste dorpen. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen in Gieten nodig? Geen probleem, binnen no-time geniet ook jij in Gieten van de laagste energiekosten.

Share: