Vanaf heden 24 uur per dag testen bij corona teststraat Schiphol

In de afgelopen weken is het aantal coronabesmettingen weer flink aan het stijgen en dat is niet gek. Er zijn op dit moment immers grote groepen met mensen die een test af willen laten nemen. Teststraten zijn hierdoor overvol en het maken van een afspraak werd te moeilijk. De spoedteststraat bij Schiphol heeft hier goed op in gespeeld en is daarom vanaf heden 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend voor het afnemen van een test.

 

Vanaf heden is het dus mogelijk om 24 uur per dag een PCR test bij de teststraat af te laten nemen. Vooral reizigers die net voor vertrek nog een erkend reiscertificaat nodig hebben profiteren hiervan. Met de verruimde openingstijden is er immers voor gezorgd dat de testcapaciteit van de teststraat een stuk hoger is komen te liggen.

 

Reizigers hebben behoefte aan betrouwbare teststraat

Reizigers die een certificaat nodig hebben om te kunnen testen moeten een PCR test af laten nemen. Vanzelfsprekend dient de test negatief te zijn om ook daadwerkelijk in bezit van een certificaat te kunnen komen. Mensen die naar Frankrijk willen mogen als voorbeeld niet langer dan 24 uur geleden een test gedaan hebben, waardoor op het laatste moment testen ook gewoon noodzakelijk geworden is.

 

Reguliere teststraten hebben het zo druk dat er op dit moment vrijwel geen plaats meer is om last minute een PCR test af te laten nemen. Bovendien duurt het vaak langer voordat er een uitslag bekend is, waardoor de tijdspanne van 24 uur in het geding komt. Om alle reizigers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn heeft de spoedteststraat besloten om de teststraat bij Schiphol 24/7 geopend te houden. De testcapaciteit neemt toe en zelfs ’s nachts een paar uur voor vertrek kan er nog een test af worden genomen.

 

Ondanks het feit dat de verwachting is dat de teststraat vooral bezocht gaat worden door reizigers is dit niet de enige doelgroep die terecht kan. Ook mensen die voor andere doeleinden binnen onze landsgrenzen een negatieve uitslag moeten kunnen overleggen kunnen immers bij de teststraat terecht. Zo kun je toch nog even snel testen voor die ene afspraak of om te kijken of je in quarantaine zou moeten ja of nee.

 

Spoedtesten: hoe het werkt

Bij de teststraat van Schiphol wordt er gewerkt volgens de richtlijnen die opgesteld zijn door het RIVM in overleg met de overheid.  Hierom wordt er gebruik gemaakt van een PCR test. Is de uitslag van deze test negatief? Dan wordt er een geldig reiscertificaat verstrekt, dat wereldwijd wordt erkend. Als je een dergelijk certificaat hebt kun je dus zonder problemen op het vlieftuig stappen. Dankzij het certificaat is de CoronaCheck app bovendien ook overbodig.

 

Als je een afspraak maakt bij de teststraat bij Schiphol kom je met de auto. Bij het afnemen van de test hoef je de auto niet uit. Normaal gesproken is de uitslag van de test rond 14:00 uur de volgende dag bekend. Heb je op het laatste moment een uitslag nodig? Dan kan er ook voor een spoedtest gekozen worden. De uitslag zal in dat geval binnen 30 minuten medegedeeld worden.

 

Wel een afspraak maken om te testen

Iedereen die zich wil laten testen is in de mogelijkheid om 24/7 een afspraak te maken. Dit is een vereiste om de drukte te spreiden en de capaciteit optimaal te kunnen benutten. Reserveren is daarbij mogelijk voor slechts één tijdvak. Houd er dus wel rekening mee dat je op tijd aanwezig zal moeten zijn om de test ook daadwerkelijk af te kunnen laten nemen.

Share: