Project Emmerweg/Emmerschans (N391) geeft verkeers overlast

De N391 en de N862 zijn voor de provincie Drenthe en de gemeente Emmen belangrijke verbindingen voor de bereikbaarheid van Emmen. Daarbij is een vlotte en veilige doorstroming voor de hele regio van belang. Om dit te realiseren wordt de Emmerweg bij Emmerschans omgebouwd tot een ongelijkvloerse aansluiting.

Uitvoering werkzaamheden

Het komende jaar gaat KWS 120.000 m3 grond en ruim 10.500 ton asfalt verwerken. In november 2021 starten de eerste werkzaamheden om het tracé vrij te maken. De aanleg van de nieuwe op- en afritten vindt plaats in het eerste kwartaal van 2022, tegelijk met de reconstructie van de oostelijke en westelijke rijbaan van de rondweg. Medio april 2022 kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe op- en afritten. Bijna alle rotondes in deze weg buiten de bebouwde kom zijn vervangen door een ongelijkvloerse aansluiting.
Nieuw viaduct

Doordat de bestaande rotonde dan vrijkomt, kan de bouw van het nieuwe viaduct over de Emmerweg starten. Het betonwerk van het viaduct is naar verwachting in de zomer van 2022 gereed. In september 2022 volgt de afwerking en wordt een nieuwe deklaag aangebracht op de N391. Als alles volgens planning verloopt worden de werkzaamheden in oktober 2022 opgeleverd.

Tekst: Provincie Drenthe

Fotografie: Foxeye Media

Share: