Grip 1 bij brand binnenstad van Coevorden.

In Coevorden is vanavond brand uitgebroken in een woning boven de Blokker aan de Friesestraat in het centrum van de stad. De brand is inmiddels onder controle.
De brandweer schaalde op naar zeer grote brand en was met meerdere auto’s aanwezig om de brand te blussen. Op foto’s is te zien dat de vlammen uit het dak kwamen en dat er veel rook in de winkelstraat stond. Veel mensen kwamen uit hun huizen om te kijken.
De brand was volgens een woordvoerder relatief snel onder controle. “Dat is gebeurd doordat we snel hebben opgeschaald. We hebben meteen eenheden uit de regio laten komen om te helpen.” De opschaling naar GRIP1 was volgens de woordvoerder nodig om de ontruiming goed af te stemmen. Naastgelegen appartementen werden ontruimd. Ook bewoners van een zorginstelling en andere omwonenden moesten hun huis uit.
Die laatste groep mag vanavond mogelijk nog terug. “We zijn aan het meten of er rook aanwezig is. Als dat niet zo is, mogen zij naar huis”, vertelt een woordvoerder. “De bewoners van het huis waar de brand woedde, kunnen niet terug.”
Desgevraagd denkt de woordvoerder dat het veel erger had kunnen aflopen. Opschaling heeft dat mede voorkomen. “Er is geen slachtoffer, dus wat dat betreft mogen we de handen dichtknijpen dat het bij deze ene woning is gebleven.”

Tekst RTV Drenthe

About Author